ADVANCE CAT RENAL 1,5KG

1,539.00 ден

Опис на производот

Состав: oриз, пченка, пченкарен протеин, животинска маст, стабилизиран со мешани токофероли од природно потекло, дехидрирани свински протеини, дехидрирано јајце, протеини од соја, пулпа од репка, хидролизирани животински протеини, сува слатка сурутка, дехидрирани лосос протеини, калциум карбонат, рибино масло, казеинат , калиум хлорид, инулин, калиум цитрат, извори на протеини: протеини од пченка, дехидрирани свински протеини, дехидрирано јајце, протеини од соја, хидролизирани животински протеини, сува слатка сурутка, дехидрирани протеини од лосос.

АНАЛИТИЧКИ СОСТАВ

Сурови протеини 25%
Масла и масти 15.5%
Сурови влакна 2.5%
Натриум 0.2%
Калиум 1%
Фосфор 0.5%
Omega 3 0.5%
Omega 6 2.2%

Целосен диететски производ за возрасни мачки кои имаат потреба од ограничена, но квалитетна содржина на протеини и ниски нивоа на фосфор, што е особено препорачливо за поддршка на функцијата на бубрежниот систем во случаи на хронично заболување на бубрезите. Дополнително, помага да се спречи формирање на оксалатни камења.

Kарактеристики:

  • Низок фосфор – ја намалува прогресијата на бубрежната инсуфициенција;
  • Растворливи влакна – ја намалува екскрецијата на азотот преку бубрезите
  • Умерена концентрација на протеини и ниско ниво на натриум – поддржува нормална функција на бубрезите и одржување на мускулната маса
  • Неутрална PH – помага во превенирање на стварање на оксалатни камења.