Храна за маче Advance Cat Kitten, пилешко и ориз

848.00 ден4,702.00 ден

Храна за маче Advance Cat Kitten, пилешко и ориз – 1.5кг
848.00 ден
Храна за маче Advance Cat Kitten, пилешко и ориз – 10кг
4,702.00 ден

Опис на производот

Advance Cat Kitten е високо квалитетна храна за мали мачиња од 2 до 12 месеца, за гравидни и за мачки во лактација.

Благодарение на својата специјална формула сo нуклеотиди, кои помагаат за подобрување на ефективноста на клеточното делење и даваат можност за оптимален развој на сите ткива и органи кај мачето. Ефектот на зголемено клеточно делење помага за брзо активирање на имунолошкиот систем и зголемена заштита на телото од патогени.

 

ADVANCE Cat Kitten е богата со протеини и масти за правилен раст и развој на мачињата и им осигурува дополнителна енергија. Содржи оптимален сооднос  на калциум и фосфор за правилен развој на коскениот систем. Пилешкото и оризот, како главни состојки се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглехидрати.

Омега 3 и тауринот помагааат за правилен развој на централниот нервен систем, во процесот учење и допринесуваат за здрава кожа и крзно, а истовремено го зајакнуваат природните одбрани на вашето маче и го заштитуваат неговото здравје.

Кoмбинација на минерали и специфични состојки за оптимална Ph вредност на урината.

Пилешко месо (28%), ориз (16%), дехидратиран свински протеин, пченкарен глутен, дехидриран протеин од живина, масти од животинско потекло, пченка, дехидратиран протеин од лосос, репна пулпа, дехидрирани јајца, рибно масло, квасец, плазмени протеини, природен извор на имуноглобулини (0,65%), калиум хлорид, фрукто – олигосахариди, калциум карбонат, екстракт од квасец, природен извор на нуклеотиди (0,1%).

Протеин 41%
Мазнини 20%
Растителни влакна 1.5%
Сурова пепел 6.5%
Омега 3 0.4%
Омега 6 2.8%
Витамин А 27000 единици
Витамин Д3 1800 единици
Витамин Е 500 мг
Витамин Ц 70 мг
Таурин 1380 мг
Железо 131 мг
Јод 1.4 мг
Бакар 8.8 мг
Манган 40 мг
Цинк 148 мг
Селен 0.1 мг