ADVANCE CAT GASTROENTERIC SENSITIVE 1,5KG

1,450.00 ден

Опис на производот

Состојки : Ориз, дехидриран протеин од мисирка, протеин од грашок, хидролизирани животински протеини, животински масти, хидролизиран протеин од соја, дехидриран грашок, квасец, рибино масло, кокосово масло, растителни влакна, калиум хлорид, фруктоолигосахариди.

Нутритивни адитиви:

35% суров протеин, 14% сурова маст, 14% сурови влакна, 8% суров пепел, 0,5% натриум, 0,8% калиум, 0,4% Омега3.

Нутритивни адитиви: Витамин А 2700 UI, Витамин Д3 1800 UI. Витамин Е 450 мг, Витамин Ц 350 мг, Витамин Б12 0,58 мг, Железен сулфат монохидрат 358 mg (Fe: 118 mg), Калиум јодид 2,6 mg (I: 2 mg), Бакар сулфат пентахидрат 45 mg (Cu: 12 mg), Манган сулфат монохидрат 169 mg (Mn: 55 mg), Цинк сулфат монохидрат 407 mg (Zn: 148 mg), Натриум селенит 0,33 mg (Se: 0,15 mg) 35,0%, Суров протеин 14,0%, Сурова маст 14,0%, Сурови влакна 8,0%.

 

 

ADVANCE VETERINARY DIETS GASTROENTERIC SENSITIVE FELINE е комплетен диететски производ за возрасни мачки кој помага да се компензираат дигестивните промени во случај на гастроинтестинални нарушувања и егзокрина панкреасна инсуфициенција. Формулиран е со високо сварливи состојки, умерено ниво на масти и зголемено ниво на натриум и калиум. Формулиран е со одбрани извори на протеини и јаглехидрати за да се намали ризикот од несакани реакции на производот.