ADVANCE RENAL 3KG

2,171.00 ден

Опис на производот

Состав: Пченка, ориз, животинска маст, стабилизирана со мешани токофероли од природно потекло, дехидрирано јајце, пченкарен протеин, хидролизирани животински протеини, шеќер, репкина пулпа, рибино масло, растителни влакна, калциум карбонат, сува слатка сурутка, казеинат, растителни влакна, инулин, калиум цитрат, калиум хлорид, сол, магнезиум оксид, извори на протеини: Дехидрирано јајце, протеини од пченка, хидролизирани животински протеини, натриум казеинат, сува слатка сурутка.

Сурови протеини 14.5%
Масла и масти 17.5%
Сурови влакна 3 %
Фосфор 0.3%
Калиум 0.6%
Натриум 0.25%
Калиум 0.7%
Омега 3 0.5%
Омега 6 2.8%

Соодветна храна специјално препорачана за кучиња кои имаат проблеми со бубрезите.Потребна е за поддршка на функцијата на бубрезите ако вашето куче страда од хронично заболување на бубрезите или кога тие акутно се афектирани од некоја бактериска или вирусна инфекција, како и при акутни труења кои го оштетуваат бубрежното ткиво.Направена е со голема енергетска густина со висока концентрација на есенцијални хранливи материи и многу лесно сварливи состојки.

Карактеристики:

  • Ниско ниво на фосфор – помага да се забави прогресијата на бубрежната слабост;
  • Растворливи влакна – ја редуцираат екскрецијата на азот;
  • Умерено ниво на протеини и натриум – допринесува за подобра функција на бубрезите и за нормално одржување на мускулната маса;
  • Неутрална PH – превенира создавање на окслатни бубрежни камења.