Храна за куче Brekkies Dog Junior 20 kg

257.00 ден4,311.00 ден

Храна за куче Brekkies Dog Junior 20 kg – 20кг
4,311.00 ден
Храна за куче Brekkies Dog Junior 20 kg – 1кг
257.00 ден

Опис на производот

Brekkies Dog Junior е комплетна храна за млади кучиња од 1 до 12 месеци, со пилешко месо и ориз и сите потребни состојки необходни за правилен раст и развој на вашето куче.

Во храната се вклучени зеленчук, растителни влакна, јаглехидрати, витамини и минерали, необходни за нормалниот раст и развој, како и  правилното функциониране на системот за варење.

Житарици, месо и животински деривати, растителен протеинскии екстракт, масло и масти (извор на есенцијални масни киселини), деривати од растително потекло, минерали, зеленцуци (1% дехидриран грашок, 0,05% дехидрирани моркови), млеко и млечни деривати (0,1% дехидрирано ферментирано млеко).

Протеин 29 %
Масти 16 %
Сурови влакна 2.2 %
Сурова пепел 7.5 %
Калциум 1,5 %.

 

Витамин А 21000 IU
Витамин D3 1400 IU
Витамин Е 76 mg
Феро сулфат монохидрат 237 mg (Железо: 78 mg)
Калиум јодит 1,7 mg (Јод: 1,3 mg)
Бакар сулфат пентахидрат 30 mg (Бакар: 8 mg)
Манган сулфат монохидрат 112 mg (Манган: 37 mg)
Цинк сулфат монохидрат 220 mg (Цинк: 80 mg)
Натриум селенит 0,2 mg (Селен: 0,1 mg)

 

Тежина на возрасно куче 1 – 5 kg 5 – 10 kg 10 – 25 kg 25 – 45 kg 45 – 70 kg
<2 30 – 95 g 95 – 175 g 175 – 305 g 305 – 435g 435 – 573 g
2-5 30 – 120 g 95 – 205 g 175 – 405 g 305 – 620 g 435 – 840 g
6-12 30 -120 g 105 – 200 g 165 – 400 g 345 – 630 g 545 – 880 g