Храна за маче Brekkies Cat Complet 15 kg

283.00 ден3,691.00 ден

Храна за маче Brekkies Cat Complet 15 kg – 20кг
3,691.00 ден
Храна за маче Brekkies Cat Complet 15 kg – 1кг
283.00 ден

Опис на производот

Brekkies Cat Complet е комплетна храна за мачки во комбинација од пилешко месо, риба и зеленчуци. Во храната се вклучени голем број на растителни влакна, јаглехидрати, витамини и минерали, неопходни за нормален раст и правилно функционирање на системот за варење на вашата мачка.

Житарици, месо и животински деривати, дехидриран протеински екстракт, масло и масти (извор на есенцијални масни киселини), зеленцуци (2% дехидриран грашок, 0,05% дехидрирани моркови), риби и рибни деривати (2 % дехидрирана туна), минерали.

Протеини 31 %
Масти 11 %
Сурови влакна 2.2 %
Сурова пепел 7 %

 

Витамин А 24000 единици
Витамин Д3 1600 единици
Витамин Е 85 мг
Феро сулфат монохидрат 237 мг (Железо: 78 мг)
Калиум јодит 1,7 мг (Јод: 1,3 мг)
Бакар сулфат пентахидрат 30 мг (Бакар 8 мг)
Манган сулфат монохидрат 112 мг (Манган: 37 мг)
Цинк сулфат монохидрат 220 мг (Цинк: 80 мг)
Натриум селенит 0,2 мг (Селен:0,1 мг)
Таурин 883 мг

 

Тежина на возрасно маче 1 – 3 кг 3 – 5 кг 5 – 8 кг
Грама на ден 25 – 55 гр 55 – 80 гр 80 – 110 гр