Храна за маче Advance Cat Adult Sterilized, мисиркино месо и јачмен

540.00 ден8,094.00 ден

Храна за маче Advance Cat Adult Sterilized, мисиркино месо и јачмен – 1кг
540.00 ден
Храна за маче Advance Cat Adult Sterilized, мисиркино месо и јачмен – 1кг
1,582.00 ден
Храна за маче Advance Cat Adult Sterilized, мисиркино месо и јачмен – 1кг
8,094.00 ден

Опис на производот

Advance Cat Аdult Sterilized e високвалитетна храна за стерилизирани мачки над 1 година. Превенира дебелеење кај мачките како резултат на пониско ниво на метаболичка енергија. Повисоката количина на растителни влакна и употреба на јачмен како главен извор на јаглехидрати со бавно ослободување и дава ситост на мачката, додека обезбедува доволно висок внес на протеини и умерена количина на масти. Го намалува ризикот од уринарни проблеми со обезбедување соодветна киселост на урина (pH). Додавањето на глукозаминогликани во составот постигнува контрола врз формирањето на уринарни камени. Инулинот го подобрува варењето на храната и апсорбцијата на хранливите материи.

Мисиркино месо (15%), пченица, протеин од пченка, дехидриран протеин од живина,  јачмен (8%), протеини од пченица, дехидриран свински протеин, растителни влакна од грашок, хидролизирани животински протеини, масти од животинско потекло, сол, рибино масло, фрукто – олигосахариди, калиум хлорид, плазмени протеини, природен извор на имуноглобулини (0,4%),  природни полифеноли (0,01%).

Протеин 37 %
Мазнини 10.5 %
Растителни влакна 4.1 %
Сурова пепел 7 %
Витамин А 27000 единици
Витамин Д3 1800 единици
Витамин Е 500 мг
Витамин Ц 70 мг
Таурин 1200 мг
Л-Карнитин 500 мг
Железо 131 мг
Јод 1.4 мг
Бакар 8.8 мг
Манган 40 мг
Цинк 148 мг
Селен 0.1 мг