УВ стерилизатор “SunSun CUV-111”

4,990.00 ден

Нема на залиха

Опис на производот

Дали имате проблеми со алгите во вашето езерце? Дали алгите се множат под влијание на силна сончева светлина?
SunSun CUV-111 ” УВ стерилизаторот

• Ја заштитува рибата од бактерии
• Безбедно е и добро за вашите риби и растенија
• Обезбедува чиста вода
• Таа ја прочистува езерската вода без додавање на хемикалии
• Го контролира алгите, бактериите и формирањето на мувла
• Со универзални приклучоци за црева и лампа со моќност од 11 вати

Езерската вода под притисок од пумпата поминува низ куќиштето во кое е сместена УВ сијалицата. Со УВЦ-зрачењето на ПЛ-светилката штетните бактерии се уништуваат и формирањето на алгите останува под контрола. Го постигнувате најдобриот резултат ако го комбинирате со биолошки филтер.Специјалниот вметнувач во внатрешното куќиште на CUV-111 осигурува дека протокот на вода се движи директно во насока околу  УВЦ лампата.Потребни се 3 вати моќ на УВ стерилизаторот за стерилизација на метар кубен вода.

Работниот век на УВ сијалицата варира помеѓу 7.000 и 10.000 работни часови. Препорачуваме промена на сијалицата и чистење на кварцното стакло на УВ-лампата на почетокот на сезоната, кога температурата на водата на вашето езеро се зголемува. Намалувањето на бактериите нема негативно влијание врз микроклимата на езерцето, бидејќи бактериите се поставуваат на камењата,површината на филтрацијата и во целиот систем за езерцето. УВ-лампата може да ја одржи вкупната микробна содржина на водата во близина на природни пропорции.

Сите УВЦ прочистувачи на вода се испорачуваат со УВ сијалица и додатоци.

Монтажа:
Според правилата за монтирање, сите електрични уреди мора да се инсталираат на растојание од 2 m оддалеченост од водата.