Скимер за езерце “JEBAO SK-30”

3,990.00 ден

Нема на залиха

Опис на производот

Скимер за езерце “JEBAO SK-30”

Површината на водата е еден од најважните параметри за биолошко добро функционирање кај секое езерце, бидејќи тука се врши размена на гас помеѓу водата и воздухот. (Мембрански слој за размена на кислород / ЦО2).

Скимерот “JEBAO SK-30” плови директно на површината на водата, неговата оптимална положба се обезбедува со воздушни перничиња.Пловечкиот скимер ја чисти површината на водата од лисја, гранчиња, прашина и друга нечистотија.Овој модел е предвиден за езерца со површина до 25  m². Грубите честички како лисја или треви треба редовно да се отстрануваат, така што перформансите на скимерот остануваат непроменети.
Како резултат на тоа површината на водата е секогаш чиста, оптоварувањето на хранливите материи и формирањето на алги се намалуваат.