PURINA PRO PLAN MEDIUM PUPPY CHICKEN 12 KG

5,050.00 ден

Опис на производот

Пилешко (20%), сушени протеини од живина, пченица, животински масти, брашно од соја, ориз (8%), пченка, автолизат, пулпа од сушена репка, пченкарно глутен брашно, минерали, сушено јајце, рибино масло, сушен колострум (0,1%).

 

Протеини (30,0%), Содржина на масти (19,0%), Сурова пепел (7,5%), Влакна (2,0%).

Нутриционистички и физиолошки додатоци:

Витамин А (29.000 IU/kg), витамин Д3 (940 IU/kg), витамин Е (200 IU/kg), витамин Ц (120 mg/kg), железо сулфат монохидрат (240 mg/kg), калциум јодат (дехидриран) (3,1 mg/kg), бакар сулфат пентахидрат (48 mg/kg), манган сулфат монохидрат (110 mg/kg), цинк сулфат монохидрат (410 mg/kg), натриум селенит (0,28 mg/kg).

Технолошки додатоци: антиоксиданси.

Препорачани дневни количини во грамови на ден

Возраст на кутрето (месеци)
тежина при плна возраст (kg) 1.5-3 4-5 6-8 9-11
10 кг. 80-120 125-145 150 150
15 кг. 85-145 160-180 200-220 220
20 кг. 90-155 170-190 220-245 245-250
25 кг. 100-195 225-245 300-355 355-365

Препорака за бремени и кучки кои дојат: Ве молиме видете ја Purina Pro Plan интернет страната или прашајте го Вашиот ветеринар.

Период нa одвикнување од доење и раст: Во текот на одвикнувањето од 3 до 6 недели возраст понудете навлажнета PRO PLAN® PUPPY храна за кутриња 3 до 4 пати на ден. После одвикнувањето, кутрињата се храната според инструкциите наведени во горната табела. После 3 месеци постепено се намалува количината на додадена вода. За да се обезбеди здрав развој на вашето кутре потребно е да го одржувате во добра физичка форма со витко тело за време на неговото растење. Прилагодете ја дневната количина на храна во зависност од степенот на активност, физичката состојба и индивидуалните потреби на вашето кутре.

Чиста, свежа вода за пиење треба да бида да му биде достапна во секое време.

Со цел да го следати здравјето на вашето куче треба редовно се консултирате со ветеринар.

Чувајте ја храна на ладно и суво место.

Purina Pro Plan Medium Puppy со пилешко месо, е комплетна храна за кутриња и млади кучиња од средни раси (тежина на возрасно до 25кг) и старост до 1 година, но исто така е добра и за бремени кучки и кучки доилки. Содржи хранливи материи кои им се потребни на младите за правилен раст и развој во здраво и среќно милениче.

Purina Pro Plan Medium Puppy го подржува развојот на силен и здрав имунитет кај младите кутриња, благодарение на колостримот – првото млеко на мајката кое е богато со анти тела.

Големината на гранулите кај Purina Pro Plan Medium Puppy се прилагодени на вилиците за кутрињата од средни раси.