PURINA PRO PLAN MEDIUM ADULT CHICKEN 14 KG

5,625.00 ден

Опис на производот

Пилешко (20%), пченица, сушен протеин од живина, пченка, ориз (9%), животински масти, пулпа од сушена репка, автолизат, брашно од соја, пченкарно глутен брашно, пченичен глутен, минерали, сушено јајце, рибино масло.

Протеини (26,0%), Содржина на масти (16,0%), Сиров пепел (7,5%), Сирови влакна (2,5%).

Витамин А (28.000), Витамин Д3 (910), Витамин Е (550 mg/kg), Витамин Ц (140), железо сулфат монохидрат (230), безводен калциум јодат (2,9), бакар сулфат пентахидрат (46), манган сулфат монохидрат (110), цинк сулфат монохидрат (390), натриум селенит (0,27).

Технолошки адитиви: токоферол екстракти од растителни масла (36 mg/kg).

Препорачани дневни количини во грамови на ден.

тежина до 1 час активност од 1 до 3 часа активност
1-5 кг 40 – 110 гр 45 – 125 гр
5-10 кг 110 – 175 гр 125 – 205 гр
10-15 кг 175 – 230 гр 205 – 265 гр
15-20 кг 230 – 280 гр 265 – 320 гр
20-25 кг 280 – 325 гр 320 – 375 гр
25-35 кг 325 – 410 гр 375 – 470 гр
35-45 кг 410 – 485 гр 470 – 555 гр
45-60 кг 485 – 588 гр 555 – 675 гр
60-70 кг 588 – 650 гр 675 – 745 гр

Чувајте ја храната на суво и ладно место.

Purina Pro Plan Medium Adult е комплетна сува храна за кучиња дизајнирана за потребите на возрасни кучиња од средна раса. Оваа сува храна за кучиња е богата со пилешко месо и е специјално формулирана за да ги задоволи сите негови потреби за исхрана како дел од здравиот начин на живот.

Purina Pro Plan Medium Adult е специјално формулирана за дентална заштита. Таа помага во одржувањето на здрави зглобови и р’скавица за нивниот активен животен стил, а исто така помага и да го задржат своето крзно убаво и сјајно.

Purina Pro Plan Medium Adult е направена со квалитетни парчиња пилешко месо и вклучува Витамин D и други клучни хранливи состојки, со цел да се обезбедат високи нутритивни перформанси и да помогнат во промовирањето на севкупното здравје на возрасните кучиња.