Pedigree Junior пауч со пилешко и ориз 100g

33.00 ден

Опис на производот

Месо и животински преработки (44%, вклучувајќи 4% пилешко), риба и преработки од риба, минерали, житарици (вклучувајќи 0,7% ориз, еднакво на 4% готвен ориз), масла и маснотии (вклучувајќи 0,5% сончогледово масло), деривати од растително потекло (вклучувајќи 0,5% сушена пулпа од цвекло), протеински екстракт од зеленчук.

Протеин (8,5%), содржина на масти (6,5%), неорганска материја (2,5%), сурови влакна (0,30%), влага (79,5%), калциум (0,40%), фосфор (0,30%).

Нутритивни адитиви: Витамин Д3 (150 IU), Витамин Е (60,0 mg), Бакар (Бакар (II) сулфат пентахидрат) (2,1 mg), Јод (Безводен Калциум Јодит ) ( 0,35 mg), Железо (Железо (II) сулфат монохидрат) (4,5 mg), Манган (Манган сулфат монохидрат) (2,7 mg), Цинк (Цинк сулфат монохидрат) (25,9%).

Технолошки додатоци: кајсија гума (1800 mg).

За кученце од 2 до 4 месеци потребни се 6 паучи дневно, за кученце од 4 месеци до 1 година потребни се 8 паучи дневно. Очекуваната тежина на возрасно куче е 10 kg. Обезбедете фаза за адаптација, прилагодете ја количината и поделете ја на неколку оброци во согласност со потребите на Вашиот миленик.Служете ја храната на собна температура, остатокот од храната да се чува во ладилник најмногу до 2 дена.

Педигри Јуниор пауч со пилешко и ориз е влажна храна наменета за кутриња од сите раси на возраст до 1 година.