Pedigree Adult пауч со пилешко и зеленчук 100g

29.00 ден

Опис на производот

Месо и животински преработки (39%, вклучувајќи 4% пилешко), житарици, зеленчук (вклучувајќи 0,8% мешавина од сушен морков и грашок, еднакво на 4% мешавина од морков и грашок), протеински екстракт од зеленчук, минерали, деривати од растително потекло(вклучувајќи 0,5% сушена пулпа од цвекло), масла и маснотии (вклучувајќи 0,5% сончогледово масло).

Протеин (7,5%), содржина на масти (5,5%), неорганска материја (2,0%), сурови влакна (0,30%), влага (82,0%), калциум (0,40%).

Нутритивни адитиви: Витамин Д3 (250 IU), Витамин Е (60,0 mg), Бакар (Бакар (II) сулфат пентахидрат) (2,1% mg),  Јод (Безводен Калциум Јодит) (0,35 mg), Железо (Железо (II) сулфат монохидрат) (4,5 mg), Манган (Манган сулфат, монохидрат) (2,7 mg), Цинк (Цинк сулфат, монохидрат) (25,9 mg).

За куче од 5 кг потребни се 2 паучи и 40 g сува храна дневно, за куче од 10 кг потребни се 3 паучи и 75 g сува храна дневно, за куче од 20 кг потребни се 5 паучи и 125 g сува храна дневно.Се препорачува хранење со комбинација од Pedigree влажна и сува комплетна храна. Обезбедете фаза за адаптација, прилагодете ја количината и поделете ја на неколку оброци во согласност на потребите на вашиот миленик.Храната служете ја на собна температура, остатокот од храната да се чува во ладилник најмногу до 2 дена.

Pedigree Adult пауч со пилешко и зеленчук е влажна храна наменета за сите раси на кучиња над една година.