Надворешен филтер за фонтана “SunSun CPF-380”

10,490.00 ден

Нема на залиха

Опис на производот

“SunSun CPF-380”  е филтер-канистер за езерце кој има

• Индикатор за загадување
• Голем проток на вода
• Оптимален развој на езерската филтерска биологија
• Максимален капацитет на пумпа до 10 000 литри на час
• Овој систем обезбедува сигурно чиста вода за езерца до 12 000 литри
• Различни филтри материјали (специјални филтер сунѓери)

Предности:
Механички и биолошкиот филтер “SunSun CPF-500” е со интегрирана 11W УВЦ лампа. Техничката опрема, како и врските се во горниот капак. Езерскиот филтер може да се вкопа без никакви проблеми. Езерската вода може да се испумпа во повисоки водопади и повторно се враќа во градината.

Прочистување и одржување:
Годишното одржување и контролата на филтерот и УВЦ лампата се препорачливи за непрекинато и долгогодишно користење. УВЦ-светилката треба да се менува после секои 6000-8000 работни часови. Промената треба да биде најоптимална со почетокот на сезоната на езерцето во пролет.
Чистењето на сунѓерите на филтерот се врши со помош на рачно враќање. Вие едноставно разменувате влез и излез на филтерот.

Операција:
По пат на механичка филтрација, остануваат во филтерот лебдечки делчиња и нечистотија и не се враќаат во езерцето.Филтерот комбинира механичко и биолошко прочистување. Микроорганизмите се акумулираат во внатрешноста на филтер материјалите и ги отстрануваат микроорганизмите и бактериите од водата.

Потребно е околу 4-6 недели за бактериите доволно да се населат внатре во филтерот на езерцето. Температурата на филтерот на езерцето не треба да надминува 40 ° C. Поради тоа препорачливо е филтерот за езерце да не биде изложен на директна сончева светлина. УВЦ стерилизаторот значително го поддржува ефектот на филтерот.