Little One Храна за мали зајци

213.00 ден367.00 ден

Little One Храна за мали зајци – 400 гр
213.00 ден
Little One Храна за мали зајци – 900 гр
367.00 ден

Опис на производот

Храната Little One за млади зајци го содржи целиот комплекс на протеини, масти, јаглени хидрати, витамини и минерали неопходни за висококвалитетно хранење и здравје на вашето домашно милениче. Урамнотежената содржина обезбедува висока хранлива вредност. Храната содржи екстракт од ориган, ефикасен за превенција и третман на кокцидиоза кај млади зајаци. Храната треба да се користи до 6 месечна возраст.
  • протеини – 17,9%
  • масти – 4,6%
  • влакна – 10,7%
  • пепел – 7,5%
  • калциум – 1%
  • фосфор – 0,8%
Дневната норма на храната Little One за зајци е 30 g на 1 kg тежина на млад зајак.
Погрижете се зајакот да има свежа вода и сено.