Little One Храна за дегу 400гр

215.00 ден

Опис на производот

Храната на Little One за дегу е избалансирана во согласност со индивидуалните нутритивни барања на овие животни. Тaa е богатa со влакна и нема слатки состојки. Храната има избалансиран состав кој вклучува пелети од трева, сушена луцерка, зрнести снегулки, како и парчиња апетитен сушен пашканат и тиквички. Додадениот екстракт од јука помага да се спречат непријатните мириси.
  • витамин А – 15924 IU
  • витамин Д3 – 1979 IU
  • витамин Е – 124 IU
  • биотин – 185 mcg
  • пехар сулфат (II) – 2,4 mg
  • цинк сулфат – 24 mg
  • калиум јодид – 2,3 mg
Дневната норма на храната Little One за дегу е 20-25 g.
Погрижете се вашето домашно милениче да има свежа вода и сено.