Little One Планинско сено непресувано со глуварче 400гр

358.00 ден

Опис на производот

Планинското сено со глуварче е природно одгледувана сончева трева. Бидејќи сеното е главен дел од исхраната на сите тревојади миленичиња, неопходно е да се обезбеди неограничен пристап до сеното. Hay Little One има богата ботаничка разновидност; обезбедува есенцијални влакна неопходни за здравјето на забите и правилното варење. Збогатено е со екстра глуварче.

Глуварчето е богато со витамини и минерали. Поради разновидноста на содржината на хранливи материи, глуварчето има аналгетски, антиинфламаторни, седативни и други корисни својства. Глуварчето позитивно влијае на кардиоваскуларниот систем, црниот дроб и бубрезите.

Сеното, исто така, може совршено да послужи како постелнина и забава, бидејќи вашите миленици можат да се пробијат и да градат гнезда од него.
  • суров протеин – 10,6%
  • сурови масла и масти – 2,1%
  • сурови влакна – 29,2%
  • сурова пепел – 8,3%