Little One Песок за бањање за глодари 1кг

410.00 ден

Опис на производот

Песокот за капење Little One е совршен хигиенски начин да се грижите за крзното на вашите миленици. Нежните мазни гранули од песок ќе му дадат на дебелото крзно од чинчилите и другите украсни миленичиња темелно чистење и ќе ја отстранат кондензираната вода и масло. Песокот Little One не го чеша крзното и лесно се истресува, правејќи го крзното на вашето домашно милениче да изгледа луксузно и сјајно. Дегусите, гербилите и хрчаците исто така се бањаат со песок.
Капете ја чинчилата најмалку три пати неделно. При висока влажност и високи температури капењето треба да се прави секој ден.
Истурете песок во кафезот со дебелина од 3-5 см.
Времето за капење е околу 30 минути.
Заменете го песокот целосно откако ќе се извалка.