FERPLAST Поводник за куче TWIST MATIC G 110cm

2,215.00 ден2,610.00 ден

FERPLAST Поводник за куче TWIST MATIC G 110cm – G18/110
2,610.00 ден
FERPLAST Поводник за куче TWIST MATIC G 110cm – G12/110
2,215.00 ден

Опис на производот

Twist Matic G е поводник со плетено најлонско јаже за кучиња. Поводникот е исклучително цврст.

Сите каишки од оваа палета доаѓаат со иновативната автоматска кука Matic: благодарение на магнетниот механизам, Matic го прави побрзо и полесно закачувањето/откачувањето на поводникот од јаката или ременот на вашето куче. Направен од специјална изработена пластика, тој е лесен и цврст во исто време, обезбедувајќи совршено држење кога вашето домашно милениче влече. Има и систем за отворање со две копчиња за да се спречи случајно отворање.

Користењето на куката е многу лесно: само притиснете ги двете копчиња истовремено за да ја отворите, а потоа одете до прстенот на околувратникот на вашето куче за да го активирате автоматското прицврстување на куката. За да го одврзете од јаката или ременот, едноставно притиснете ги двете копчиња повторно.
На каишките Twist Matic G12/110 ќе најдете голема кука, погодна за мали и средни кучиња со тежина до максимум 35 кг и можат да одолеат на сила на влечење до 180 кг. 
Каишките G18/110 имаат и голема кука, идеална за кучиња со средна големина со тежина до максимум 50 кг и може да одолее на сила на влечење до 180 кг. Одвојте време и одберете го најсоодветниот модел од достапните: обемот на кабелот варира од 12 до 18 mm.