Циркулаторна пумпа за аквариум “Sunsun CW-140”

5,490.00 ден

Нема на залиха

Опис на производот

“SUNSUN CW-140” е циркулациона пумпа со највисок степен на дејство и квалитет.Споредувајќи ја потрошувачката на енергија на сериите CW со другите пумпи за аквариум дознавате дека заштедата на енергија е призната и реализирана.

Компјутерски пример:
Помалку потрошувачка од 5 вати значи 43,8 kWh помалку годишно.

Циркулационите пумпи се важни во акваристиката, особено за аквариумите со морска вода бидејќи на коралите и на некои видови риби им е потребна природна циркулација на водата.Тие се исто така погодни за аквариуми во кој живеат африкански циклиди.

Циркулационите пумпи треба да ја симулираат таа природна циркулација во аквариумот.
Честопати циркулационите пумпи се инсталираат спротивно со цел да се добие „дифузен проток“.Циркулацијата која ја овозможува пумпата спречува несакано таложење на отпад.

SunSun CW-140 може да се врти за 45 ° во секоја насока. Исто така и излезната млазница на циркулационата пумпа овозможува вртење за 45 ° во секоја насока.

Енергијата на пумпата е 1200-15000 литри на час со потрошувачка на енергија од само 40 вати. Оската е изработена од керамика и гарантира долг животен век на аквариумската пумпа.

Роторите на пумпата за циркулација на аквариумот се слични на конструкцијата на бродот и на тој начин произведуваат стабилна и широка струја со минимална потрошувачка на енергија.

Сите електронски делови се залиени со епоксидна смола и со тоа се заштитени на оптимален начин.

Циркулационата пумпа SunSun CW-140 со контролер е погодна за аквариуми со големина од 100 см до 150 см.