Храна за маче Brekkies Cat Urinary Care 20 kg

390.00 ден7,526.00 ден

Храна за маче Brekkies Cat Urinary Care 20 kg – 20кг
7,526.00 ден
Храна за маче Brekkies Cat Urinary Care 20 kg – 1кг
390.00 ден

Опис на производот

Brekkies Cat Urinary Care е специјална диета за мачки со ниско ниво на магнезиум и намалено ниво на рН на урината, кои го подржуваат уринарниот тракт.
Комплетно избалансирана храна за возрасни мачки, специјално формулирана за контрола на pH (6.2), која превенира создавање на уринарни камења и го стимулира правилното функционирање на уринарниот тракт.

Житарици, месо и животински деривати, дехидриран протеински екстракт, деривати од растително потекло, масло и масти (извор на есенцијални масни киселини), зеленчуци (2% дехидриран грашок, 0,05% дехидрирани моркови), риби и рибни деривати (2 % дехидрирана туна), минерали.

Протеини 32.5 %
Масти 13 %
Сурови влакна 2 %
Сурова пепел  7 %

 

Витамин А 27000 единици
Витамин Д3 1800 единици
Витамин Е 150 мг
Феро сулфат монохидрат 237 мг (Железо: 78 мг)
Калиум јодит 1,7 мг (Јод: 1,3 мг)
Бакар сулфат пентахидрат 30 мг (Бакар 8 мг)
Манган сулфат монохидрат 112 мг (Манган: 37 мг)
Цинк сулфат монохидрат 220 мг (Цинк: 80 мг)
Натриум селенит 0,2 мг (Селен:0,1 мг)
Таурин 882 мг
Зоотехнички додатоци: Амониум хлорид 5 г