ADVANTAGE ампула за надворешни паразити за мачки и декоративни зајаци

335.00 ден390.00 ден

ADVANTAGE ампула за надворешни паразити за мачки и декоративни зајаци – до 4 кг
335.00 ден

Нема на залиха

ADVANTAGE ампула за надворешни паразити за мачки и декоративни зајаци – од 4 до 8 кг
390.00 ден

Нема на залиха

Опис на производот

ADVANTAGE ампула за надворешни паразити е наменета за мачки и декоративни зајаци. Се користи за спречување и третман на инфестации со болви на мачките и за третман на инфестации со болви кај декоративните зајаци. Препаратот може да се користи и како дел од терапевтската стратегија на алергискиот дерматитис предизвикан од болви кај мачките. Не се препорачува користење кај:

  • мачиња помали од 8 недели
  • зајаци помали од 10 недели
  • зајаци кои се наменети за човечка конзумација
  • во случај на преосетливост кон било која од состојките содржани во препаратот.

Еднократниот третман ја спречува понатамошната инвазија со болви кај мачките до 4 недели, и до една недела кај декоративните зајаци.