Храна за куче Advance Dog Maxi Puppy со пилешко и ориз

430.00 ден4,599.00 ден

Храна за куче Advance Dog Maxi Puppy со пилешко и ориз – 1кг
430.00 ден
Храна за куче Advance Dog Maxi Puppy со пилешко и ориз – 1кг
4,599.00 ден

Опис на производот

Advance Dog Maxi Puppy висококвалитетна храна за големи раси на кучиња на возраст од 2 до 12 месеца, за гравидни и кучки во лактација.

Содржи формула со нуклеотиди, кои помагаат за подобрување на ефективноста на клеточното делење и даваат можност за оптимален развој на сите ткива и органи кај кучето.

Ефектот на зголемено клеточно делење помага за брзо активирање на имунолошкиот систем и зголемена заштита на телото од патогени.

Содржи пребиотици и имуноглобулини за добра цревна флора, подобро варење и апсорпција на корисните хранливи состојки кај кученцата.

Големината на гранулатот е специјално прилагоден на големината на вилицата на мали кученца големи раса.

Оптимален сооднос помеѓу калциумот  – фосфорот и витамин Д, за правилен раст и развој на коскениот систем.

Пилешкото и оризот, како главни состојки се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглехидрати

Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагааат за правилен развој на централниот нервен систем, во процесот учење и правилен расвој на  на одржување на здраво крзно исјајно влакно.

Имуноглобули, нуклеотидитеи високото ниво на протеини за подршка на природниот одбранбен  систем

Пилешко месо (16%), дехидратиран пилешки протеин, пченкарен протеин, ориз (10%), пченица, пченка, масти од животинсо потекло, пченкарно брашно, хидролизиран животински протеин, репна пулпа, рибино масло, калиум хлорид, сол, плазмени протеини, природен извор на имуноглобулини (0,5%), екстракт од квасец, природен извор на нуклеотиди (0,05%), глукозамин (460 мг/кг), хондроитин сулфат 350 мг/ кг).

Протеини 29 %
Масти 16 %
Растителни влакна 2,5 %
Сурова пепел 6,5 %
Калциум 1.2 %
Фосфор 1.0 %
Омега 3 0,3 %
Омега 6 2,9 %
Витамин А 27000 IU
Витамин D3 1800 IU
Витамин Е 500 mg
Витамин С 70 mg
Железо 86 mg
Јод 1.4 mg
Бакар 8.8 mg
Манган 40 mg
Цинк 148 mg
Селен 0.1 mg
ИНСТРУКЦИИ ЗА ХРАНЕЊЕ ТЕЖИНА НА ВОЗРАСНО КУЧЕ
30 kg 40 kg 50 kg 60 kg 70 kg
грама на ден
< 3 месеци

365 g

445 g 525 g 590 g 640 g
3- 5 месеци 450 g 555 g 650 g 730 g 815 g
5 – 8 месеци 460 g 570 g 675 g 770 g 855 g
8 – 12 месеци 405 g 505 g 600g 695 g 780 g