РИО Песок за папагали 2кг

301.00 ден

Опис на производот

Стерилизиран на температури од над 1.200 C, РИО песокот е совршено средство за да се осигура дека кафезот останува чист и свеж.

Дополнителна контрола на хигиената е обезбедена со екстракт од еукалиптус, кој поседува лековити квалитети и се покажа дека има антиинфламаторни, антибактериски и дезинфицирачки својства. Тоа е добар начин за спречување на бактериите и паразитите (црвени грини, пердуви и вошки) да се размножуваат на телата на птиците. Исто така, ги неутрализира непријатните мириси.

Белата боја на песокот им помага на птиците да ја зачуваат својата боја. Додадените парчиња лушпи од остриги служат како извор на калциум и други минерали.

Инструкции за употреба:
Се шири на дното на кафезот за птици во слој со дебелина од 1 cm.
Заменете  го 1-2 пати неделно, кога ќе се извалка.