РИО Мешавина од здрави семиња 240гр

165.00 ден

Опис на производот

Мешавината РИО од семиња вклучува различни градинарски семиња, зеленчук и полски култури кои во голема мера ја збогатуваат секојдневната исхрана на птицата и ја одржуваат благосостојбата.
Семето од босилек, моркови, салата од пченка и зелена салата го стимулираат апетитот и го зголемуваат варењето.
Семето од анасон според орнитолозите, имаат изразено ресторативно дејство поради есенцијалните масла што ги нудат.
Межавината е извор на природни витамини А, Ц и К, макро и микроелементи, како калциум, железо и магнезиум.
Мешавината на семиња ги поддржува птиците за време на стресни периоди како што се митарење, гнездење и закрепнување по болест.
  • суров протеин – 14,5%
  • сурови масти и масло – 6%
  • сурови влакна – 9,5%
  • сурова пепел – 2,6%
1. Понудете ја мешавината на здрави семиња на РИО како дополнителна храна за малите птици (вклучувајќи тигрици, канаринци, егзотични и диви птици). Смесата може да се даде сама по себе или помешана со главната храна.
2. Водич за хранење: 1 лажичка 3-5 пати неделно.