РИО Витамински и минерални пелети за средни папагали 120гр

308.00 ден

Опис на производот

На домашните птици често им недостасуваат витамини и минерали. На пример, организмот на птиците произведува витамин Д3 само на ултравиолетова светлина. Поради недостаток на сончева светлина, домашните птици не можат да синтетизираат доволни количини на витамин Д3.
Витаминските и минералните пелети РИО вклучуваат специјален комплекс на есенцијални витамини, микро и макро елементи за врвна исхрана и здравје на птиците. Кога се користи на дневна основа, комплексот ги елиминира симптомите и негативните ефекти од неурамнотежена исхрана. Тоа помага да го поддржи имунолошкиот систем, да го подобри видот, состојбата на кожата и пердувите.

 

  • суров протеин – 19%
  • сурови масла и масти – 5%
  • сурови влакна – 5,5%
  • сурова пепел – 5,5%
  • калциум – 1,2%
  • фосфор – 0,8%
Додадете дневно во количина од 10% од главната храна