Вискас пауч јуниор касероли 85g

29.00 ден

Опис на производот

Месо и животински преработки  (24% вклучувајќи 4% пилешко), протеински екстракт од зеленчук, минерали и разновидни шеќери.

протеини 13,5% , содржина на масти 2,5% , неорганска материја 1,2 % , сурови влакна 0,33% , влага 81,0 % калциум 0,20%.

Нутритивни адитиви : Витамин Б1 – 29,4 mg , Витамин Д3 – 260 IU , Витамин Е – 19,6 mg , Бакар (Бакар (II) сулфат пентахидрат) – 1,5 mg , Јод (Безводен Калциум Јодит – 0,35 mg , Железо (Железо (II) сулфат монохидрат) – 17,6 mg , Манган (Манган сулфат, монохидрант) – 3,5 mg , Цинк ( Цинк сулфат, монохидрат) – 28,2 mg.

Технолошки додатоци : касија гума 2580 mg.

 

За мачиња до 3 месеци потребни се 2 паучи влажна и 20g сува храна дневно, за мачиња од 4 до 5 месеци потребни се 2 + 1/2 паучи влажна и 20g сува храна дневно, за мачиња од 6 месеци до 1 година потребни се 2 + 1/2 паучи влажна и 25g сува храна дневно.

Whiskas Junior влажна храна со пилешко за мачиња од 2 до 12 месеци.